BAS: Ворог або Помічник?

  Страшна війна, яка прийшла на нашу землю вносить значні корективи у наше життя. Але економіку країни треба підіймати, треба працювати і сплачувати податки. Тільки таким чином ми зможемо допомогти нашим збройним силам у війні з окупантами.

  У зв‘язку з цим, у багатьох підприємств назріло нагальне питання – а на якому ж програмному продукті слід надалі вести облік (бухгалтерський чи управлінський).

  Наша компанія занурилась у вивчення цього важливого питання і спробує Вам детально все розповісти. У багатьох залишається асоціація програмних продуктів BAS з програмними продуктами 1С (країни-агресорки), вони ставлять знак рівняння між ними.

 

 

 

  1. Що таке BAS і у чому відмінності від BAF?

  BAS – це різновид конфігурації. Наприклад : BAS Бухгалтерія для України, BAS Малий бізнес і т.д. BAF – це платформа, на базі якої розгортається і далі працює конфігурація. І саме найбільше користувачів турбує – хто саме розробляє цю платформу, і чи не в Росії її виготовляють. Так ось, доводимо до Вашого відома, Платформа пишеться в нашій рідній Україні, і тільки для України. Питання співпадіння не впливає ні на що.

  1. Хто виробляє ліцензії на програми та додаткові робочі місця?

  На даний момент цим займається ТОВ “Навчання та сервіси”.

  1. Хто є правовласником програмного коду платформи?

  Код платформи належить правовласнику НетХелп Піотр Яроцький (NetHelp Piotr Jarocki);

  Усі права на програмний продукт належать NetHelp (Польща).
НетХелп Піотр Яроцький (NetHelp Piotr Jarocki);
Ломпи, 129, 41-806, Забже, Польща (Lompy, 129, 41-806, Zabrze, Poland) (PL)

  1. Чи не перераховуються гроші за програмні продукти у Росію?

  Хочемо звернути увагу на принципові моменти, які найчастіше зустрічаються у питаннях, щодо діяльності САБ, яка відповідає за поширення програмних продуктів на території нашої країни. З березня 2014 року жодної копійки, що була отримана від українського бізнесу за програмні продукти чи сервіси ІТС, не потрапило до країни-агресора. Кошти які отримуються в Україні – повністю залишалися і залишаються в Україні, за них побудована система розробки, підтримки та просування продуктів, що рекомендовані САБ. Кошти, які виплачуються європейським Правовласникам, залишаються у західних Правовласників в Європі і ніяким чином не попадають до Росії.

  1. Чи є програмні продукти, здатні замінити BAS?

  Існує цілий ряд програмних продуктів, у яких можно вести облік. Деякі з них дуже відомі , а про деякі мало хто знає. В усіх них є свої особливості, свої направленості. Є, наприклад, такі імениті програмні продукти як SAP, які потребують дуже великих капіталовкладень від підприємців, що для малого та середнього бізнесу в нашій країні, особливо у воєнний час, не до снаги. Є програмні продукти, які закривають облік тільки на деяких ділянках, або не мають бухгалтерського обліку і т.д.

  Наша компанія провела детальний аналіз програм-аналогів BAS і зробила такий висновок – по співвідношенню ціна/якість конкурентів поки не виявлено.